13. juuni 19:00
Tartu Jaani kirik

Andrea Roberto (Itaalia)
Antero Pellikka (Soome)

Osta pilet

Andrea Roberto

Erakordsete võimetega noor Itaalia kitarrist Andrea Roberto on sündinud 1995 aastal Foggias, Lõuna Itaalias. Kitarrimängu alustas 4 aastaselt oma isa juhendamisel, 9 aastaselt astus kohalikku konservatooriumisse, mille lõpetas kiitusega 14 aastaselt. Edasistel õpingutel on teda juhendanud väljapaistvad meistrid Aniello Desiderio ja Carlo Marchione. Noor artist on andnud menukaid kontserte Itaalias, Hispaanias, Saksamaal, Hollandis, Portugalis, Austrias, Mehhikos, USAs, Brasiilias ja Argentiinas. Tema noore ea saavutusi pärjavad paljud võidud rahvusvahelistel konkurssidel ja kui mitte alati esikohad, siis publikuauhind peaaegu alati.

  • 2012 esikoht Pescaras Aadria rahvusvahelisel kitarrikonkursil
  • 2013 kolmas koht 42. “F. Sor” kitarrikonkursil Roomas
  • 2013 teine koht 19. Mottola kitarrikonkursil
  • 2013 esikoht 4. Pisa rahvusvahelisel kitarrikonkursil “Stefano Strata”
  • 2015 teine koht Aachen’i kitarrikonkursil Saksamaal
  • 2016 teine koht Esseni kitarrikonkursil Saksamaal
  • 2016 esikoht Twents’i kitarrikonkursil Hollandis
  • 2016 teine koht Alirio Diaz’e kitarrikonkursil Roomas
  • 2016 esikoht Jose Tomas’i kitarrikonkursil Hispaanias

Antero Pellikka

Antero Pellikka on väljapaistvaim Soome noor kitarrist.

Alustas kitarriõpinguid 7 aastasena Soome tuntuimate kitarriõpetajate juhendamisel ning oma meisterlikkuse viimistlemiseks on õppinud Haagi konservatoorius ja Sibeliuse Akadeemias Helsingis.

Meistriklassides on tema õpetajateks olnud Marcin Dylla, Ricardo Gallén, Aléx Garrobé, José Antonio Escobar ja teised väljapaistvad meistrid.

Antero on teinud koostööd paljude heliloojatega: Adam Vilagi, Olli Virtaperko, Juha Koskinen, Tuomas Kettunen, Hans Abrahamsen.

Lisaks Skandinaaviamaadele on Antero andnud kontserte Portugalis, Austrias, Ungaris, Bulgaarias ja mujal Euroopas. Eestisse tuleb noor Soome artist esmakordselt. Kuna tema huvi on ühtviisi suur paljude muusikastiilide ja eri ajastute pillide vastu, kuuleme tema kontserdil nii põnevaid tänapäeva autoreid, kui ka imeilusat barokkmuusikat mängituna barokk kitarril.

Festivali kunstiline juht

Tiit Peterson

Korraldaja

Tallinna Kitarrifestival MTÜ

+372 508 6301

tallinnguitarfestival@gmail.com

Festivali ajalugu

Vaata festivali arhiivi