9. juuni 19:00
Niguliste kirik

25 aastat

Weekend Guitar Trio (Eesti)

Robert Jürjendal semiakustiline kitarr, kitarrisüntesaator
Mart Soo elektrikitarr, elektroonika
Tõnis Leemets elektrikitarr, kitarrisüntesaator

Osta pilet

“Weekend Guitar Trio on tõeline müsteerium... Trio mängib nende endi keeruka vormiga ambient muusikat, mida nad on läbi aastate muljetavaldavalt süvendanud ja laiendanud ning mis nende kontserdil veenvalt kinnitust leidis. Olles nüüdseks juba tuttav nimi Euroopas, eelistab Weekend Guitar Trio esineda muusikafestivalidel, kus nad saavad 100% muusikale fokusseeruda.”

Henning Bolte, London Jazz

2018 aastal tähistab Eesti üks omanäolisemaid muusikakollektiive Weekend Guitar Trio oma 25 juubelit. Nende aastate jooksul on WGT oma nime all välja andnud 6 albumit, lisaks veel koostööalbumid koos Vox Clamantisega, Jan Bang'i (Norra) ja Toyah Willcoxiga (Inglismaa) ning Markus Reuteriga (Saksamaa). Trio on esinenud paljudel mainekatel jazz- ja uue muusika festivalidel Soomes, Saksamaal, Suur-Britannias, Prantsusmaal, Šveitsis, Norras, Venemaal ning Moldovas (Marciac Jazz Festival, London Jazz Festival, PUNKT festival jt.).

Weekend Guitar Trio loomingut iseloomustab komponeeritud ja improviseeritud muusika kolmele elektrikitarrile ja elektroonikale. Triot on mõjutanud dzhäss, elektrooniline- ja maailmamuusika. WGT muusika on kõlanud populaarses BBC 3 muusikaprogrammis ja paljudes teistes Euroopa raadiojaamades.

WGT on musitseerinud koos parimate eesti DJ-dega ja briti DJ-duoga Spring Heel Jack; mitmete löökpillimängijate (Brian Melvin, John Wieczorek), rahvamuusikute (Celia Roose, Tuule Kann) ning lauljatega (Kadri Hunt, Priit Lehto).

WGT koostööpartneriteks on erinevatel aegadel olnud Markus Reuter (Austria), Vox Clamantis, Eesti Filharmoonia Kammerkoor ning heliloojad Anti Marguste, Jaan Rääts, Mirjam Tally ning Tõnu Kõrvits.

2010 toimus Londonis Kings Place'is WGT kontsert koos briti popartisti Toyah Willcoxi ja norra elektroonilise muusika viljeleja ning produtsendi Jan Bang'iga.

Aastal 2013 tähistas WGT oma 20 juubelit kontsertide ning duubelplaadiga, kus külalismuusikutena osalesid ansambel Una Corda (Ene Nael, Liis Viira, Kristi Mühling) ning jazztrio koosseisus Taavi Kerikmäe, Tanel Ruben ning Taavo Remmel.

Aastal 2017 andis Weekend Guitar Trio London Jazz festivali raames kaks kontserti, nendest ühe kandis üle raadiojaam BBC3.

Festivali kunstiline juht

Tiit Peterson

Korraldaja

Tallinna Kitarrifestival MTÜ

+372 508 6301

tallinnguitarfestival@gmail.com

Festivali ajalugu

Vaata festivali arhiivi