31. juuli 19:00
Kadrioru lossis

Tallinna kitarrifestivali rahvusvahelise konkursi 2020 võitja

Steve Cowan (Kanada)

Osta pilet

Kitarrist Steve Cowan on sooloartistina ja ka ansamblikoosseisudes astunud üles lavadel nii Kanadas, Ameerika Ühendriikides kui ka Euroopas. Tema debüütalbum “Pour guitare” (2016), millel kõlab Kanada muusika, aitas muusikul saada tunnustust “ühe juhtiva Kanada kaasaegse klassikalise kitarristina” (Classical Guitar Magazine).

Ainuüksi aastatel 2018-2019 toimusid Cowani kontserdidebüüt Saksamaal koosseisuga Ensemble Del Arte ning tema soolokontserdi debüüt New Yorgis, lisaks andis muusik välja oma teise soolosalvestise “Arctic Sonata” (EMEC discos). Kammermuusikuna esineb Steve regulaarselt Montréali keelpilliansambli Forestare koosseisus; aastal 2022 tuuritab ta koos flötist Hannah Darrochiga Uus-Meremaal ning kitarrist Adam Cicchillittiga Kanada preeriates. Cowani ja Cicchillitti duo on teinud 15 teose esiettekande ning andnud välja Kanada muusika albumi “Focus” (2019). Nende uusimal plaadil “Impressions intimes” (2021) on esindatud arranžeeringud Debussy, Raveli, Mompou ja Tailleferre’i loomingust.

Steve Cowan on võitnud auhinnalisi kohti nii riigisisestel kui ka rahvusvahelistel konkurssidel, nende hulka kuulub ka esikoht Tallinna rahvusvahelisel kitarrikonkursil. Ta on lõpetanud oma kodukoha, Newfoundlandi kõrgkooli (Memorial University) ning täiendanud end lisaks Manhattani konservatooriumis ja McGilli ülikoolis, juhendajateks hinnatud kitarristid Sylvie Proulx, David Leisner ja Jérôme Ducharme. Alates 2019. aastast õpetab Cowan McGilli ülikooli muusikateaduskonnas.

Festivali kunstiline juht

Tiit Peterson

Korraldaja

Tallinna Kitarrifestival MTÜ

+372 508 6301

tallinnguitarfestival@gmail.com

Festivali ajalugu

Vaata festivali arhiivi