1. oktoober 19:00
Rae vana koolimaja

Helin ja Agni Hallik

Kava

Helin Hallik

  • J. S. Bach - Suite BWV 995 - Prelude
  • Federico Moreno Torroba - Sonatina Allegretto
  • Carlo Domeniconi - Variations on an Anatolian Folk Song

Agni-Sandia Hallik

  • “Nukker Pagar”
  • “Jah”
  • “Loomade Kuningriik”
  • “Nõianeitsi”
  • “Tarantella”

Helin ja Agni duo

  • Agni-Sandia Hallik - "Videviku värvid"
  • Enrique Granados - Danzas Españolas: Oriental



Klassikatäht 2020 Helin Hallik on väljapaistev noor kitarrist, kes on õppinud Tallinna Muusikakeskkoolis Vahur Kubja ja Kirill Ogorodnikovi käe all. Ta on andnud palju kontserte nii solistina kui ka ansamblis ning võtnud osa mitmete kuulsate kitarristide meistriklassidest (Goran Krivokapic, Stephan Schmidt, Tomasz Radziszewski, Dale Kavanagh jpt). 2020 aasta suvel osales Helin kitarrivirtuoosi Gabriel Bianco meistrikursusel Ungaris.

Helin Hallik on auhinnalisi kohti saavutanud mitmetel kitarrikonkurssidel, millest mainimisväärseimad on 1. koht Tallinna kitarrikonkursil, 3. koht üleriigilisel konkursil “Parim noor instrumentalist” ning 3. koht Balti kitarrifestivali konkursil Birstonases, Leedus 2018. ja 2019. aastal. 2020. aastal osales Helin noorte solistide telekonkursil „Klassikatähed“.

Helin on üles kasvanud muusika keskel ning peab muusikas olulisimaks tunnetust ning sügavust. „Leian, et interpreet peab teost esitades jälgima helilooja soove, kuid alati poetama palasse ka killukese iseendast. Nõnda saab tekkida kooskõla helilooja, interpreedi ning kuulaja vahel.”

Agni-Sandia Hallik on eesti kitarrist, laulja ja helilooja. Kontserdil kuuleb tema esituses peamiselt originaalloomingut mis on sümbioos klassikalisest, jazz- ja folkmuusikast. Tema helilooming on küllaltki looduselähedane ja laulutekstid kõnelevad sageli loomadest või hoopiski muinasjutulistest ja müütilistest teemadest. Agni kasutab oma loomingus nii enda kirjutatud kui ka teiste autorite tekste.

Ta on lõpetanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia bakalaureuseõppe klassikalise kitarri erialal ning jätkab õpinguid magistriõppes prof. Heiki Mätliku ja Mart Soo juhendamisel. Agni on õppinud ka Rooma muusikakolledžis Saint Louis College of Music jazz-kitarri ning Santa Cecilia Konservatooriumis klassikalist kitarri. Septembris 2019 osales ta üleilmses muusikalaagris GLOMUS Camp Gruusias. 

Agni on esinenud solistina nii Eestis kui välismaal millest märkimisväärseimad on esinemine solistina Tallinna Kammerorkestri ees, soolokontsert Viljandi Kitarrifestivalil 2019, soolokontsert Viru Folgil 2020 ning esinemine solistina EXPO 2015 maailmanäitusel Milaanos. 

Festivali kunstiline juht

Tiit Peterson

Korraldaja

Tallinna Kitarrifestival MTÜ

+372 508 6301

tallinnguitarfestival@gmail.com

Festivali ajalugu

Vaata festivali arhiivi