11. juuni 19:00
Kumu Auditoorium

Fingerstyle meisterkitarrist

Tom Lumen (Ungari)

Osta pilet

Ungarist pärit Tom Lumen on nii suurepärane kitarrist kui ka meelelahutaja, kellel on oma fännidega erakordne side. Tema särav loomus ja elavad jutustused köidavad publiku tähelepanu. Tomi kontserdid on intiimsed ja virtuoossed ning pakatavad elurõõmust.

Ta suudab oma dünaamilise mänguga pillist välja võluda justkui terve bändi. Fingerstyle mängutehnika võimaldab tal samaaegselt täita nii bassi, harmooniapilli, meloodia, rütmi kui ka löökpilli osa.

Tomi mitmekülgses kavas põimuvad energiast pakatavad lood ja romantilised harmooniad. Lisaks oma teostele esitab Tom ka tuntud muusikapalade arranžeeringuid, näiteks on ta esitanud Queeni, Nat King Cole’i, The Beatlesi ja Billy Idoli loomingut. Igal kontserdil mängib ta ka unustamatuid Ungari rahvaviise oma ainulaadsetes seadetes.

Lumen on kontsertreise teinud USAs, Hiinas, Vietnamis, Inglismaal, Soomes, Austrias, Saksamaal, Mehhikos, Slovakkias, Ungaris jm. Tema paljude ülesastumiste hulgas on esinemised järgmistel üritustel:

  • Florida folkfestival
  • Londoni kitarriõhtud
  • Tampere kitarrifestival
  • Dublini kitarriõhtud
  • Mehhiko Zihuatanejo rahvusvaheline kitarrifestival
  • Viini fingerstyle’i festival.

Ta on mitmel korral jaganud lava ka maailmakuulsa kitarristi Tommy Emmanueliga. Tom Lumen on lustlik esineja, kes toob publikule muusikaelamusi ja rõõmu. Erinevate stiilide ja meeleolude valikud teevad tema kontserdid nauditavaks paljudes kontserdipaikades.

Festivali kunstiline juht

Tiit Peterson

Korraldaja

Tallinna Kitarrifestival MTÜ

+372 508 6301

tallinnguitarfestival@gmail.com

Festivali ajalugu

Vaata festivali arhiivi