10. juuni 19:00
Mustpeade maja

Kuulsaid kitarriduosid

Montenegro kitarriduo

Goran Krivocapic
Danijel Cerovic

Osta pilet

Kava

  1. Johann Sebastian Bach, arr. Montenegrin Guitar Duo - English Suite no. 4 in F major, BWV 809
  2. Johann Sebastian Bach, arr. Montenegrin Guitar Duo - English Suite no. 6 in D minor, BWV 811
  3. Interval
  4. Astor Piazzolla - Tango Suite
  5. Astor Piazzolla, arr. Sergio Assad - Suite Troileana

“Lihtsalt vaimustav…”

American Record Guide

Montenegro Kitarriduo koosneb kahest väljapaistvast solistist Goran Krivokapicist ja Danijel Cerovićist, kes on koos vallutanud suuri lavasid üle maailma. Nad on esinenud Peterburi Filharmoonia Kontserdisaalis, Manuel de Falla Kontserdisaalis Madridis ja Concertgebouwis Amsterdamis. Duot on tihti kutsutud meistriklasse andma, loenguid pidama ning žüriis osalema paljudel rahvusvahelistel festivalidel nagu näiteks Koblenzi Kitarrifestivalil, Kotori Kunstifestivalil, A Tempo Muusikafestivalil, Daejeoni Rahvusvahelisel Kitarrifestivalil jm.

2016 aastal valiti duo esinema kitarri tähtsündmusele - Guitar Foundation of America festivalile.

Duo esitab sageli kontserte kahele kitarrile ja orkestrile, hästi tuntud on nende esituses Joaquin Rodrigo “Concierto Madrigal”. Nende esinemised pälvivad alati suuri ovatsioone nii publikult ja kõrgeid hinnanguid kriitikutelt. Erilist tunnustust on saanud ajastutruud ja samas uudsed arranžeeringud J. S. Bachi Inglise süitidest.

Ansamblil on väga lai repertuaar, nad esitavad lisaks mainitud kaunile barokkmuusikale teoseid 19. sajandist kuni tänapäeva autorite uudisloominguni. Nende kaks peamist eesmärki on laiendada kitarrirepertuaari ning tuua kitarri rohkem ka kammermuusikasse.

2013. aastal andsid nad välja albumi, millel saab kuulda teoseid Domeniconilt, Piazzollalt ja Bogdanovicilt. 2015. aastal andis duo välja Bachi Inglise süitide 2 esimest osa ning järg sellele tuli 2018. aasta juunis. Plaadid on saanud palju kiitust nii meedialt kui ka oma muusika austajatelt.

Kriitikud valisid antud plaadi Naxose Top 10 hulka.

Krivokapic ja Cerovic on andnud meistrikursusi Toronto ja Montreali konservatooriumides Kanadas, paljudes USA suurlinnades, Maastrichi konservatooriumis Hollandis ja Tianjin’i Ülikoolis Hiinas.

Goran Krivokapic on üks juhtivaid kitarrivirtuoose maailmas. Ta on esikoha võitnud üheksateistkümnel prestiižsel rahvusvahelisel konkursil. Krivokapic on esinenud maailma suurlavadel Euroopas, Põhja- ja Lõuna-Ameerikas, Aasias, Aafrikas ja Venemaal. Nt. Tsaikovski saalis Moskvas, Lubkowitz’i Palees Viinis, Conde Duque Auditooriumis Madriidis. Ta on Kölni Muusikaülikooli professor ja Belgia LUCA Kunstiülikooli külalisprofessor.

Danijel Cerović on kitarri- ja kammermuusika professor Cetinje Muusikaakadeemias. Õppinud Belgradi- ja Maastrichi konservatooriumis ning võitnud mitmeid auhinnalisi kohti konkurssidel. Lisaks mitmekülgsele soolo- ja kammermuusikukarjäärile leiab ta aega olla Montenegro Muusikakeskuse ja Montenegro Sümfooniaorkestri kunstinõukogu liige. Danijel panustab ka aktiivselt mitmete muusikaürituste korraldamisse ning on algatanud Niksici Kitarrifestivali ja konkursi. Hiljuti sai pakkumise Naxoselt soolo CD väljaandmiseks.

Festivali kunstiline juht

Tiit Peterson

Korraldaja

Tallinna Kitarrifestival MTÜ

+372 508 6301

tallinnguitarfestival@gmail.com

Festivali ajalugu

Vaata festivali arhiivi