13. juuni 19:00
Niguliste kirik

Galantne lautomuusika

Vinícius Perez (Brasiilia)

Osta pilet

Vinícius Perez on Brasiiliast pärit lautomängija. Oma muusikalist teekonda alustas Perez klassikalise kitarriga. Peale edukaid õpinguid lõpetas ta Rio de Janeiro kunstiülikooli magna cum laude ja Luzerni Muusikaülikooli ning otsustas keskenduda varajastele Euroopa näppepillidele.

Ühe aasta arendas ta oskusi omal käel. Sel ajal oli tal ka suurepärane võimalus läbida ulatuslik ajalooline materjal erinevate mängutehnikate ja pillide kohta alates 16. sajandi väljaannetest kuni 18. sajandi käsikirjadeni. See valgustav teekond kulmineerus tema vastuvõtuga prestiižikasse Cantorum Basiliensis Ülikooli Šveitsis, kus tema juhendajaks oli üks maailma suurimaid lautolegende professor Hopkinson Smith, kelle juures oli tal au õppida kolm aastat. Tema põhjalike õpingute tulemusel sündis sooloalbum “The Galant Lute”. Perez peab seda perioodi enda jaoks kõige inspireerivamaks nii muusikalises kui ka vaimses mõttes.

Vinícius esineb solistina mitmetel erinevat tüüpi lautodel ning samuti teorbil. Lisaks sellele on ta ka nõutud basso continuo mängija ning on kontserte andnud paljude mainekate ansamblite ja orkestritega nagu näiteks Kammerphilharmonie Graubünden, Konzert Theater Bern, Bach Collegium, Renate Steinmann (Zürcher Barockorchester), Ensemble La Fontaine, Jerusalem Baroque Orchester.

Festivali kunstiline juht

Tiit Peterson

Korraldaja

Tallinna Kitarrifestival MTÜ

+372 508 6301

tallinnguitarfestival@gmail.com

Festivali ajalugu

Vaata festivali arhiivi