11. juuni 19:00
Lauluväljaku klaassaal

Säravaimad kitarritähed

Frank Vignola ja Vinny Raniolo (USA)

Välja müüdud

Frank Vignola ja Vinny Raniolo duo toob teieni laia valiku suurepärast kitarrimuusikat. Nad on koos mänginud juba mitmeid aastaid ning andnud sadu kontserte. Nende dünaamiline ja vaheluv mäng on viinud neid maailma suurimatele lavadele nagu Sydney Opera House Austraalias, The Palace of Fine Arts San Franciscos, Lincoln Center New Yorgis ja Teatro Olimpico Itaalias. Oma muusikas kasutab duo elemente väga erinevatest žanritest. Nende kontserdid viivad publiku justkui muusikalisele ajarännakule – Bach, Mozart ja Beethoven segatakse kokku kõikvõimalike blues- ja jazzmuusikutega, juurde lisatakse vürtsi Bob Marley’lt, Joaquín Rodrigo’lt ja veel paljudelt erinäolistelt muusikutelt. Nende mängus on tugevalt tunda spontaansust, kujutlusvõimet ja virtuoossust, mis annavad publikule erakordse muusikaelamuse.

Frank Vignola on New York Times poolt nimetanud üheks kitarrimaailma säravaimaks täheks. Tema virtuoossus on teinud tast ühe nõutuima kitarristi selliste legendide seas nagu Ringo Starr, Madonna, Donald Fagen, Wynton Marsalis, Tommy Emmanuel, Mark O’ Connor ja Les Paul. New York Times on Vignolat nimetanud üheks kitarrimaailma säravaimaks täheks. Viimase 5 aasta jooksul on ta sõlminud üle 1000 esinemislepingu, olles ka tuntud telenägu populaarsetes saadetes “Tommy Emmanuel and Friends” ning tema enda saade “Four Generations of Guitar”. Ta on salvestanud üle 30 plaadi, välja andnud 7 DVD-d ja olnud külalismängija sadadel salvestustel. Ta on kirjutanud üle 18 kitarriõpiku, andud välja 15 täispikkuses videokursust ning annab meistriklasse üle maailma.

Vinny Raniolo on noor särav täht kitarrimaailmas. Ta on nõutud saatekitarristina, milles tema oskused on ületamatud. Vinnie on pidev külaline populaarsetes telesaadetes “Tommy Emmanuel and Friends” ja Frank Vignola saates “Four Generations of Guitar”. Ta on salvestanud filmimuusikat Woody Alleni filmile “Café Society” ja HBO filmile “Boardwalk Empire”.

Festivali kunstiline juht

Tiit Peterson

Korraldaja

Tallinna Kitarrifestival MTÜ

+372 508 6301

tallinnguitarfestival@gmail.com

Festivali ajalugu

Vaata festivali arhiivi