Eurostrings 2019 võitja

Mateusz Kowalski (Poola)

28. november 19:00 veebis

Tallinn 2019 võitja

Ema Kapor (Serbia)

21. november 19:00 veebis

Mateusz Kowalski

Poola kitarrist Mateusz Kowalski on kiirelt tõusev täht kitarrimaailmas. Peale esikohavõite Pariisi kitarrikonkursil, Rustis (Austrias), Rodrigo konkursil Poolas ja mitmetel teistel on ta teinud kiire rahvusvahelise karjääri. Kontsertreisid on teda viinud Hispaaniasse, Saksamaale, Belgiasse, Prantsusmaale, Slovakkiasse ja mujale. Võit mainekal Eurostrings’i kitarrikonkursil Londonis 2019 aastal andis talle võimaluse anda kontserte 17 Euroopa riigis, USAs ja Hiinas.

Mateusz alustas kitarriõpinguid 7 aastaselt. Lõpetas Chopini nim. Muusikaakadeemia parimate tulemustega ning täiendas end Sergio Assadi, Alvaro Pierri ja Zoran Dukic'i meistriklassides.

Eesti publikul on võimalus nautida Mateusz Kowalski meisterlikku mängu esmakordselt.

Ema Kapor

Ema Kapor on Serbia noorema põlvkonna üks andekamaid kitarriste. Oma õpinguid alustas ta kodumaal Serbias ning hiljem jätkas rahvusvahelises Koblenzi kitarriakadeemias ja hiljem Kölnis tuntud professori Hubert Käppeli käe all.

2014. aastal läbis Kapor Mozarteumi Ülikoolis Salzburgis suveakadeemia kursuse professor Marco Tamayo klassis. Järgnevalt on ta end täiendanud meistriklassides mitmete hinnatud kitarristide juhendamisel, nende seas Oscar Ghiglia, Pepe Romero, David Russell, Costas Cotsiolis, Aniello Desiderio, Zoran Dukić, Alvaro Pierri, Marcin Dylla, Judicaël Perroy ja Lukasz Kuropaczewski.

Ema on tänaseks saavutanud üle 40 auhinnalise koha nii riigisisestel kui ka rahvusvahelistel konkurssidel üle maailma: Saksamaal, Eestis, Austrias, Slovakkias, Itaalias, Kreekas, Horvaatias, Liechtensteinis ning Bosnia ja Hertsegoviinas. Ta on andnud soolokontserte Saksamaal, Kreekas ja Serbias ning esitanud orkestrisolistina Joaquin Rodrigo teost “Fantasia para un Gentilhombre” nii Rumeenias kui ka oma kodumaal Serbias mainekal Guitar Art Festivalil 2019. aastal.

2019. aastal võitis Ema Kapor esikoha Tallinna Kitarrifestivali konkursil, tänu millele sai temast EuroStrings’i artists, ning võimalus anda kontserte paljudes maades.

Festivali kunstiline juht

Tiit Peterson

Korraldaja

Tallinna Kitarrifestival MTÜ

+372 508 6301

tallinnguitarfestival@gmail.com

Festivali ajalugu

Vaata festivali arhiivi